Adresse: Varpelev, Stevns
Bygherre: privat
Størrelse: 150 m2
Entreprenør: KDC Byg
Status: opført i 2014

Projektets overordnede hovedide tager sit udgangpunkt i en poetisk nyfortolkning af den traditionelle hvidkalkede trelængede gård.

Den trelængede gård er meget karakteristisk for de små landsbysamfund på Stevns og ses hyppigt i det stevnske landskab. Huset er tænkt som en moderne trelænget gård og placeret på et åbent markstykke lige udenfor landsbyen Varpelev. Grunden og landskabet er formet af istiden og selve byggefeltet udgøres en naturlig lavning med en lille “bakke” på hver side. Huset er placeret i denne lavning. Herfra denne lavning åbner husets tre sider sig ud mod det omgivende landskab hvorfra der er uhindret kig mod bl.a Tryggevælde Ådal.

Huset består ,som nævnt, af tre fløje: den længste (til venstre) beatår af entre, bryggers, åbent køkken til stue, børneværelse samt arbejdsværelse placeret yderst mod landskabet. I midten et stort opholdsrum i åben forbindelse til køkken og med meget store glaspartier ud mod landskabet.

Gulvet er belagt med ege plankeparket. Køkkenet er leveret og monteret fra Køkkensnedkeren og dør-og vinduespartier er i kebony hårdttræ.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /var/www/kallesoearkitekt.dk/public_html/wp-includes/functions.php on line 3297