skip to Main Content

Adminstrationsbygning i Hedehusene

Administrationsbygning er beliggende i et typisk dansk industrikvarter i Hedehusene, lige udenfor Roskilde. Projektet består af en administrationsdel og en overdækket værkstedshal.

I skitsefasen ønskede bygherre, som driver en større lokal entreprenørvirksomhed, at både administrationsdelen og den overdækkede værkstedshal udvendigt blev beklædt med matsorte sinusplader for materialemæssigt at forankre bygningen til konteksten som primært består af tilsvarende sinusplade beklædte industribygninger.

Både administrationsbygningen (300 m2) og værkstedhallen (670 m2) er fra starten tænkt som én bygning, hvor værkstedshallens tag krager ud over administrationsbygningens tag og ”fanger den ind” og bidrager til opfattelsen af ét hus.

Administrationsbygningen indeholder 2-3 enkeltmandskontorer, fælleskontor, reception, toiletter, mindre kantine, opbevaringsrum og omklædningsfaciliteter for personale. Gulvet er beklædt med skiferplader og underside af loft i alle rum er beklædt med Rockfon akustikplader.

Værkstedshallen betår af et stort overdækket rum med rytterlys i taget og huser virksomhedens entreprenørmaskiner og andet byggemateriel. Indvendigt er værkstedshallen på alle flader beklædt med Rockfonakustikplader og hallens stålkonstruktion er synlige og malet mat mørkegrå.

Udvendigt er gavlene på både administrationsbygning og værkstedshal tiltet cirka 12 grader for at give bygningen karakter og på samme tid lade den forankre sig til den industrielle kontekst og alligevel tilføje den en poetisk dimension.

Størrelse: 970 m2
Opført: 2016
Adresse: Guldalderen 15, 2640 Hedehusene
Bygherre: 3T Byggeenterprise A/S
Arkitekt:

Back To Top