skip to Main Content

Sommerhus i Veddinge bakker

Grunden ligger direkte ud til Sejerøbugten og projektets form er inspireret af fugle, der flyver hen over bugten.

Fire af disse fugle placerer sig på grundens mest komfortable sted, hvad angår sol, læ og orientering ud mod vandet. De fire ”fugle” udgør husets fire hovedvolumener og dermed sommerhusets ”krop”. de indeholder gæsteanneks og sauna, opholdsstue med udgang til terrasse, spisezone i forlængelse af køkkenalrum and master-bedroom med tilhørende stort badeværelse.

En glasgang med kig til både hav og ankomstareal forbinder gæsteanneks og hovedhus. Sommerhuset er opført som moduler i en træskeleltkonstruktion med flat tag og beklædt med sorte, smalle lodret monterede profilbrædder. Det flade tag tag belægges med sedumtag, så man ved ankomst umiddelbart kun har har kontakten til Sejerøbugten og den store horisont.

Grundens terræn er stærkt faldende, så de fire hovedvolumener er lagt ind i terrænnet og har en facadelinje og havemur, der følger terrænnets naturlige linjer., og som danner naturligt læ for vinden.

Indvendigt er materialerne egeplankeparket (gulv), mørkegråt design betongulv (køkkenalrum), italienske flidser på badeværelser og en hoveddør i massiv, olieret egetræ.

Projektet er udført i samarbejde med Conm A/S

Projektet er publiceret i udgivelsen ”News in Nordic Architecture”, 2017 udgivet på forlaget Archipress M.

Adresse: Veddinge Bakker, Asnaæ – Danmark
Bygherre: Privat
Størrelse: 304 m2
Foto: Joshua Gross
Opført: 2017

Back To Top