skip to Main Content

Villa på Amager

Projektet tager udgangspunkt i det lidt særegne villakvarter lige bag Amager Strandpark, som har en stor spredning i arkitekturen i form af villaer fra 1950´erne og frem til idag, som ikke rigtig synes at have en stærk arkitektonisk identitet.

Projektet forsøger at besvare dels forholdet til selve grunden, de påkrævede funktioner, indarbejde de forskellige skalaer i det lidt spraglede og arkitektonisk fragmenterede område og ikke mindst skabe en visuel kontakt mellem huset og Amager Strandpark / havet.

Huset er så at sige tænkt som at “stramme op” på sin beliggenhed qua sin hvide, rolige facadefarve og sin sparsomme materiale palette.

Mod ankomstvejen går huset i sine fulde tilladte 2 etager hvorfra man fra værelserne på første sal har udkig til strandparken, havet og Øresundsbroen. Huset “terraserer” og aftager i skala indad mod grunden via flere tagterrasser (mod vest) for at imødekomme de omkringliggende villaers skala og åbne sig mod haven
(se primære billede)

Huset er ca. 300 m2 inklusiv kælder – 152 m2 (stueplan og 1. sal) – stueplan: stue og alrum, udgang til gårdhave og tagterrasse amt gæstetoilet og nedgang til kælder – 1. sal: soveværelse, badeværelse og udgang til tagterrasse.

Huset er opført i en H + H letbeton blok med meget lav U-værdi og påført facadepuds. Ved de store udkragninger (ved det tilbagetrukkede facadeparti) er der brugt insitu støbt beton. Indersiden af facadepartiet, udvendig sokkel og nedgang til kælder er beklædt med marmor som en reference til husets mediterrane forbilleder og bygherres bagggrund.

Indvendigt er husets gulv belagt med egetræsparket (stueplan og første sal) og kælde gulv er belagt med marmor.

Fakta:
Adresse: Hagbardvej 18, Amager, København S
Bygherre: Privat
Størrelse: 300 m2
Foto: MTJ Studio
Opført: 2022

Back To Top